با مراجعه به صحیفه پیدایش تورات مقدس "لیله القدر" عیان می شود:
در ابتدا، خدا آسمانها و زمین را آفرید. و زمین تهی و بایر بود و تاریکی بر روی لجه. و روح خدا سطح آبها را فرو گرفت. و خدا گفت: «روشنایی بشود.» و روشنایی شد. و خدا روشنایی را دید که نیکوست و خدا روشنایی را از تاریکی جدا ساخت. و خداروشنایی را روز نامید و تاریکی را شب نامید (تورات صحیفه پیدایش فصل 1 آیات 1 تا 5)
مطابق تورات، قبل از آنکه خلقتی از آسمان ها و زمین و انسان مقدر شود "تاریکی" در همه جا حکمرانی می کرده و تورات فرموده که مقدرات آسمان ها و زمین در دل تاریکی بنیانگذاری شده است. تورات فرموده که کلام پروردگار در تاریکی جاری شد و فرمود "نور بشود" و پروردگار در دل تاریکی نور را مقدر و اندازه گیری کرد و آنرا از دل تاریکی جدا ساخت. قرآن نیز این آیات تورات را تصدیق نموده و می فرماید:
وَأَغْطَشَ لَيْلَهَا وَأَخْرَجَ ضُحَاهَا ﴿النازعات: ٢٩﴾
او (یعنی الله) تمرکز تاریکی آن را از بین برد و نور آنرا خارج ساخت
بدین ترتیب با تطبیق آیات تورات و قرآن مشخص می شود که منظور از لیله القدر یک شب زمینی 24 ساعته نیست. بلکه آن مرحله ای است که در آن کلام پروردگار خلقت را رقم زد و قدر و اندازه هر چیزی را مشخص فرمود (تاریکی، نور، آب ها، آسمان، خورشید، ماه، ستارگان، زمین، نباتات، حیوانات، پرندگان و در نهایت انسان در قالب مذکر و مونث).
پس عبارت "انزلناه" (آن را نازل کرد) در سوره قدر اشاره به نازل شدن کلام الهی دارد که خلقت آسمان ها و زمین را رقم زد. چرا که پروردگار آسمان ها و زمین را با کلام خودش خلق کرد و با نازل کردن این کلام بر تاریکی، تاریکی از کلام پروردگار اطاعت کرد و نور را از دل خودش به امر الله خارج ساخت. قرآن فرموده که علاوه تاریکی همه آسمان ها و زمین از کلام پروردگار و آن قانونی که او برای ایشان تقدیر کرد تبعیت کردند..... البته بجز انسان!
ثُمَّ اسْتَوَىٰ إِلَى السَّمَاءِ وَهِيَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ ائْتِيَا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا قَالَتَا أَتَيْنَا طَائِعِينَ ﴿فصلت: ١١﴾
سپس پرداخت به آسمان و بود آن دودی پس الله به آن و به زمین گفت بیائید خواسته یا ناخواسته، گفتند آمدیم فرمانبرداران
پس منظور از شب قدر، بر اساس تورات و قرآن، شب رقم خوردن خلقت آسمان ها و زمین بر اساس کلام الله است و هیچ ارتباطی به یکی از روزهای تقویم هجری قمری امروزی ندارد.