و اگر در آنچه بر تو نازل كرده‌ايم ترديد دارى، از آنها كه كتابهای پيش از تو را مى‌خوانند سؤال كن... ﴿سوره يونس: آیۀ ٩٤﴾
+3 امتیاز
سلام

آیا راجع به خضر صحبتی درقرآن یا کتب من قبل شده است؟ اصلا چنین شخصیتی وجود. داشته است؟
در میان متنی (چند کتاب) بوسیله ی
برچسب گذاری دوباره بوسیله ی

1 پاسخ

+2 امتیاز

خیر. خضر اسمی تولید شده توسط احادیث و روایات است و در آیات قرآن و تورات و انجیل وجود خارجی ندارد.

آیات 60 الی 82 سوره کهف به داستان مواجهه موسی و همراه او با فردی اشاره دارد. لیکن با دقت در آیات پایانی این فراز شخصیت این فرد ناشناس و عملکرد او آشکار می گردد:

وَأَمَّا الْغُلَامُ فَكَانَ أَبَوَاهُ مُؤْمِنَيْنِ فَخَشِينَا أَن يُرْهِقَهُمَا طُغْيَانًا وَكُفْرًا فَأَرَدْنَا أَن يُبْدِلَهُمَا رَبُّهُمَا خَيْرًا مِّنْهُ زَكَاةً وَأَقْرَبَ رُحْمًا وَأَمَّا الْجِدَارُ فَكَانَ لِغُلَامَيْنِ يَتِيمَيْنِ فِي الْمَدِينَةِ وَكَانَ تَحْتَهُ كَنزٌ لَّهُمَا وَكَانَ أَبُوهُمَا صَالِحًا فَأَرَادَ رَبُّكَ أَن يَبْلُغَا أَشُدَّهُمَا وَيَسْتَخْرِجَا كَنزَهُمَا رَحْمَةً مِّن رَّبِّكَ ۚ وَمَا فَعَلْتُهُ عَنْ أَمْرِي ۚ ذَٰلِكَ تَأْوِيلُ مَا لَمْ تَسْطِع عَّلَيْهِ صَبْرًا (آیات 80 الی 83 سوره کهف)

و اما نوجوان، پدر و مادرش [هر دو] مؤمن بودند، پس ما ترسيديم [مبادا] آن دو را به طغيان و كفر بكِشد پس ما خواستيم كه پروردگارشان آن دو را به پاكتر و مهربانتر از او عوض دهد. و اما ديوار، از آنِ دو پسر [بچه‌] يتيم در آن شهر بود، و زير آن، گنجى متعلق به آن دو بود، و پدرشان [مردى‌] نيكوكار بود، پس پروردگار تو خواست آن دو [يتيم‌] به حد رشد برسند و گنجينه خود را -كه رحمتى از جانب پروردگارت بود- بيرون آورند. و اين [كارها] را من خودسرانه انجام ندادم. اين بود تأويل آنچه كه نتوانستى بر آن شكيبايى ورزى. 

دقت در آیات فوق و عباراتی که ضمیر جمع در آن بکار رفته و همچنین عبارت "این کارها را خودسرانه انجام ندادم"، نشان می دهد که این فرد ناشناس کسی نیست الا "رسولی" که از جانب پروردگار برای انجام اموری، ماموریت یافته است که یکی از این امور آزمایش پیامبری بنام موسی و درس دادن به اوست! 

در ضمن این فراز نشان میدهد که الله به انحاء مختلف در امور دنیا و حتی زندگی انسان ها دخالت میکند و الله موجودی "حی و زنده" است. برای همین است که در جای دیگری از همان سوره کهف فرموده:

وَلَا تَقُولَنَّ لِشَيْءٍ إِنِّي فَاعِلٌ ذَٰلِكَ غَدًا إِلَّا أَن يَشَاءَ اللَّهُ ۚ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَىٰ أَن يَهْدِيَنِ رَبِّي لِأَقْرَبَ مِنْ هَٰذَا رَشَدًا (آیات 23 و 24 سوره کهف)

و زنهار در مورد چيزى مگوى كه من قطعا آن را فردا انجام خواهم داد. مگر آنكه الله بخواهد، و چون فراموش كردى پروردگارت را ياد كن و بگو: «اميد كه پروردگارم مرا به راهى كه نزديكتر از اين به صواب است، هدايت كند

بوسیله ی
ممنون ادمین محترم
فقط ی سوال در آیاتی که اراعه کردید در مورد. پسری که به اذن خدا کشته شد،،، آیا خدا شک داشته است؟؟؟ترسیده است؟؟؟ یعنی از آینده آن پسر به طور قطعی خبر. نداشته است؟؟
لطفا سوال جدیدی طرح کنید. بخش دیدگاه مربوط به نظرات مرتبط با سوال "خضر کیست" می باشد.
...